Bosch lanceert 12 V klopboormachine met intuïtief bedieningsconcept

Licht, compact, duurzaam en zeer gebruiksvriendelijk – de splinternieuwe EasyImpact 12 van Bosch. De 12 V klopboormachine is gebaseerd op een intuïtief bedieningsconcept. Met slechts één klik kan de gebruiker voortaan de draairichting elektronisch veranderen – zowel aan de rechter- als aan de linkerkant van het gereedschap. De geselecteerde instelling kan eenvoudig worden afgelezen van de groene ledpijlen op de achterkant van het gereedschap. De voorwaartse pijl geeft een draaibeweging naar rechts weer; de achterwaartse pijl een draaibeweging naar links. Zodra het gereedschap 60 seconden lang niet wordt gebruikt, schakelt het automatisch terug naar de draaibeweging naar rechts – die voor de meeste toepassingen geschikt is. automatisch naar de juiste versnelling voor de geselecteerde modus: schroeven indraaien, boren of klopboren. De modus wordt via een duidelijk symbool aan de
achterkant van het gereedschap weergegeven. Zo wordt een schroef weergegeven zodra de snelheid met de minimum-tot-maximum schaalverdeling is geselecteerd. Als u de ring naar de boor- of de klopboorstand draait, selecteert het gereedschap automatisch de tweede versnelling en verschijnt het boorsymbool in de display. De gebruiker hoeft verder geen instellingen meer uit te voeren. Deze oplossing beperkt niet alleen het risico op verkeerd gebruik, maar maakt het werken ook eenvoudiger.

De eerste 12 V schroevendraaier (idem) van Bosch in het assortiment
met een borstelloze motor.

De EasyImpact 12 onderscheidt zich van zijn voorgangers dankzij zijn kortere kop. De nieuwkomer is compacter en beter gebalanceerd en scoort daardoor ook beter op het vlak van de ergonomie. Dit alles is te danken aan de borstelloze motor. De EasyImpact 12 is de eerste 12 V klopboormachine van Bosch voor doe-het-zelvers waarin deze technologie wordt toegepast. Het model gaat daardoor bijzonder lang mee en is onderhoudsvrij. De snoerloze combiboormachine werkt met schroeven tot zes millimeter en boort gaten met
een diameter tot 20 mm in hout en tot 6 mm in metselwerk.

De machine weegt slechts één kilogram, maar schroeft moeiteloos meubilair en planken in elkaar of bevestigt foto’s, spiegels en kleerhaken aan de muur. De gebruiker kan zelfs vlot bij moeilijk bereikbare plaatsen. De EasyImpact 12 biedt ook de juiste hoeveelheid energie die voor elke toepassing nodig is. Dit is mogelijk dankzij de optimale onderlinge afstemming van essentiële
componenten zoals de motor en de tandwielkast, gecombineerd met de ‘Syneon Chip’, een intelligent elektronisch systeem. De combiboormachine behoudt haar volle vermogen tot de accu leeg is – dus tot de laatste seconde dat u schroeven indraait, boort of klopboort.

Een slimme combinatie: ‘Power for All’ van Bosch

De EasyImpact 12 maakt deel uit van het ‘Power for All’-accusysteem, dat uit DHZ- en tuingereedschap bestaat. De 12-volt Lithium-Ion-accu kan momenteel in 14 verschillende elektrische gereedschappen worden gebruikt – van multizagen tot haagscharen. Hierdoor hebben doe-het-zelvers voortaan geen extra accu’s en laders meer nodig en besparen ze ook nog eens geld. De gereedschappen die tot het systeem behoren, zijn herkenbaar aan het ‘Power for All’-logo op de verpakking.

Het bericht Bosch lanceert 12 V klopboormachine met intuïtief bedieningsconcept verscheen eerst op Productnieuws.nl.