Burger King maakt de frikandel speciaal

Burger King staat wereldwijd bekend om de ‘flame grilled’ Whopper. Speciaal voor Nederland introduceert de Amerikaanse fastfoodketen een oer-Hollands snackicoon: de frikandel speciaal. Alleen net even anders dan we gewend zijn. De zogeheten FreaKINGdel Burger is namelijk ‘flame grilled’, vierkant van vorm en geserveerd als een burger op een broodje. Met curry, mayonaise en ringen van verse ui. Of zoals Burger King het zelf zegt: “Wij maken de frikandel speciaal.”

Burger King omarmt de frikandel
Het concern omarmt de Nederlandse frikandel, maar ziet ruimte voor verbetering. De bekende gefrituurde, met saus en uien geserveerde snack verandert in een vierkante, boven vlammen gegrilde burger met grilstrepen en een authentieke grilsmaak. ‘Flame grilled’ dus, zoals alle Burger King burgers. Het is dus niet alleen de saus van curry, mayonaise en ringen van verse ui, maar vooral de bereidingswijze en manier van serveren die de FreaKINGdel Burger speciaal maakt.

Frikandel versus kroket
De keuze voor de frikandel was voor Burger King niet moeilijk na het zien van de cijfers van de nummer één snack van Nederland. Jaarlijks worden er in Nederland maar liefst 600 miljoen frikandellen gegeten, twee keer zoveel als de kroket. Als het aan Burger King ligt, zorgt de FreaKINGdel Burger ervoor dat deze speciale frikandel niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd doorbreekt.

Het bericht Burger King maakt de frikandel speciaal verscheen eerst op Productnieuws.nl.