HTC VIVE kondigt prijs en beschikbaarheid van VIVE COSMOS aan

HTC VIVE kondigt  features en functionaliteit van de nieuwe VIVE COSMOS aan, waaronder prijzen, beschikbaarheid en pre-order voordelen. Vive Cosmos is het nieuwste premium pc-gebaseerde virtual reality-systeem (VR) van HTC en biedt gebruikers een nieuw niveau van toegankelijkheid en gebruiksgemak. Het is tevens ontworpen om met de tijd en met gebruikers mee te groeien door een modulair faceplate design dat de functionaliteit van de headset kan veranderen, zoals de nieuw aangekondigde Vive Cosmos External Tracking-mod. Cosmos wordt op 3 oktober gelanceerd in Europa voor €799, pre-order start vanaf 12 september.

Technische features
Vive Cosmos is gebouwd om zich aan de behoeften van VR-klanten aan te passen met gemak, waarbij veelzijdigheid en prestaties voorop staan. Het geheel nieuwe Vive tracking-systeem biedt een vereenvoudigde installatie waardoor de gebruiker snel en eenvoudig in VR komt. Daarnaast heeft de Vive Cosmos zes camerasensoren voor brede en nauwkeurige inside-out tracking en een gecombineerde pixelresolutie van 2880 x 1700 – een toename van 88 procent ten opzichte van de originele Vive – voor heldere tekst en graphics. Geheel nieuwe LCD-panelen verkleinen de afstand tussen pixels en – gecombineerd met echte RGB-schermen – minimaliseren ze het screen-door effect.

Door een uniek opklapbaar design kunnen gebruikers binnen enkele seconden schakelen tussen realiteit en virtual reality – zonder VR-reizen te verstoren. Superieure ergonomie en comfort zorgen voor langere VR-ervaringen en geïntegreerde on-ear koptelefoons bieden een overweldigende geluidsbeleving. Cosmos beschikt ook over volledig opnieuw ontworpen controllers die de functionaliteit binnen VR maximaliseren en extra comfort bieden tijdens lange speelsessies. Cosmos is ook compatibel met de Vive Wireless Adapter voor diegenen die willen genieten van bewegen in VR zonder ergens aan gebonden te zijn.

Eerste ‘mod’ aangekondigd
Door een modulair faceplate design is Vive Cosmos de meest veelzijdige premium VR-headset tot nu toe. Ontworpen met accessoires om de functionaliteit van de headset te veranderen en gebruikers de mogelijkheid te bieden om de headset met de tijd en met henzelf mee te laten groeien. De eerste officiële mod, die vandaag is aangekondigd, is de Vive Cosmos External Tracking Mod. Deze mod is speciaal voor gebruikers die hun bestaande Lighthouse-basisstations willen blijven gebruiken voor tracking scenario’s, maar ook willen profiteren van de superieure prestaties van Vive Cosmos. De mod is compatibel met het eerste basisstation en ondersteunt het ecosysteem van randapparatuur van Vive inclusief de Vive Tracker en biedt ongekende input vrijheid voor VR-bedieningselementen. Deze nieuwe mod zal het in eerste kwartaal van 2020 beschikbaar zijn.

Inbegrepen content
Vive Cosmos komt, tijdens de pre-order periode, met een inbegrepen Viveport Infinity-abonnement van 12 maanden, waardoor klanten duizenden euro’s kunnen besparen [1]. Elke klant die voor 2 oktober zijn Cosmos bestelt, ontvangt een Viveport Infinity-verzilveringscode voor 12 maanden. Viveport Infinity geeft onbeperkte toegang tot honderden best beoordeelde VR-apps, games en video’s zoals Fisherman’s Tale, Fujii en Ninja Legends evenals premium video’s van topmerken zoals GoPro, Discovery Channel en Animal Planet. Tegelijkertijd met de lancering van Vive Cosmos, zal Viveport Infinity nieuwe titels toevoegen zoals BBC’s Doctor Who: The Edge of Time door Maze Theory, SYFY’s Eleven Eleven, Battlewake van Survios, Gloomy Eyes door Atlas V en 3dat, Swords of Gargantua door Yomuneco en Gumi en MLB Home Run Derby door MLB.

Vive Reality System
Cosmos biedt een out-of-the-box-ervaring die eenvoudig in te stellen en te lanceren is behulp van het nieuwe Vive Reality System. Vive Cosmos is de eerste headset die het Vive Reality System aanbiedt, een vernieuwde kernsoftware-ervaring voor Vive. Het Vive Reality System is een geheel nieuwe ontwerpfilosofie voor VR, waarin VR minder voelt als het lanceren van apps en meer als in een nieuwe wereld stappen. Cosmos heeft een opnieuw ontworpen gebruikersinterface met de naam Lens om eenvoudig door XR- en Viveport Infinity-toepassingen te navigeren, en een nieuwe, dynamische home space genaamd Origin. Origin is het startpunt voor VR-toepassingen en interactieve ervaringen die in de loop van de tijd zullen groeien.

Het bericht HTC VIVE kondigt prijs en beschikbaarheid van VIVE COSMOS aan verscheen eerst op Productnieuws.nl.