Canon introduceert twee nieuwe verrekijkers

Canon Europe breidt haar assortiment verrekijkers met beeldstabilisatie uit met twee nieuwe modellen: de 420 gram wegende Canon 8X20 IS met 8x vergroting – ’s werelds lichtste verrekijker met beeldstabilisatie[1] – en de Canon 10X20 IS met 10x vergroting. De nieuwe modellen zijn uiterst draagbaar en voorzien van porroprisma-optica, een veldvervlakkende lens en Canon’s Super Spectra-lenscoating, zeer geschikt voor een helder beeld tijdens trektochten, het observeren van wilde dieren of bij sportevenementen.

Als enige producent van elf bestaande modellen met Image Stabilizer-technologie zet Canon een nieuwe standaard voor verrekijkertechnologie en kijkervaring. Met vergrotingen variërend van 8x tot 18x biedt zij een ruime keuze aan praktische functionaliteit, helderheid, constructiekwaliteit en afmetingen in combinatie met de stabiliteit en resolutie van door Canon ontworpen en vervaardigde optica. De lichtgewicht modellen zijn ontworpen met het oog een maximaal comfort, draagbaarheid en gebruiksgemak. Ze zijn compact genoeg om in een kleine tas te passen, maar bieden toch een comfortabele grip en balans met een groot scherpstelwiel en een handig geplaatste Image Stabilizer-knop. De geringe afmetingen maken van deze modellen dé keuze voor reis- of natuurliefhebbers die op zoek zijn naar een comfortabele verrekijker waarmee ze hun onderwerp kunnen bestuderen. De verrekijkers zijn ook voorzien van rubberen oculairs voor het eenvoudig aanpassen aan een bril en om de dioptrie-waarde in te stellen op de individuele eisen aan het gezichtsvermogen.

De Canon 8X20 IS en de Canon 10X20 IS zijn uitgerust met dezelfde optica als in Canon’s EF-cameralenzen. Deze lenzen zijn het resultaat van technologie die in de loop van decennia is ontwikkeld en verfijnd. De verrekijkers maken gebruik van optische beeldstabilisatietechniek met lensverschuiving. Hierdoor worden bewegingen en trillingen onmiddellijk gecorrigeerd door de verplaatsing van een derde element in het lenzenpakket zodat ook bij krachtige vergroting observatie van het onderwerp mogelijk is. Dit verhoogt de effectieve resolutie van de verrekijker. Ook voorkomt het vermoeidheid van de ogen, doordat de verrekijker natuurlijke schokken, lichaamsbewegingen en externe bewegingen compenseert, zoals bij een hobbelige safaritocht. Hierdoor blijft alles duidelijk waarneembaar als de verrekijker met beide handen wordt vastgehouden.

Het stabiele beeld en de vergroting van de Canon 8X20 IS en Canon 10X20 IS maakt het ook gemakkelijk om kleine onderwerpen te detecteren: ideaal voor het spotten van vogels, kleinere wilde dieren of vliegtuigen en treinen op grote afstand, zelfs wanneer ze in beweging zijn. Met een kortste scherpstelafstand van twee meter maken beide modellen een gedetailleerde observatie van een onderwerp mogelijk, zelfs wanneer dit dichterbij komt, zoals in een natuurpark of een afgesloten gebied.

Beide modellen leveren een uitzonderlijke scherpte en geringe vertekening. Twee kenmerken die zich dankzij Canon’s porroprisma-optica tot aan de rand van het beeld uitstrekken. De verrekijkers zijn ook voorzien van een Super Spectra-lenscoating, waardoor overstraling en reflectie worden geminimaliseerd, zodat de beelden een hoog contrast en natuurlijke kleuren behouden. Een veldvervlakkende lens verwijdert de kromming van het beeldveld, zodat waarnemers er zeker van kunnen zijn dat ze een werkelijke en ook natuurlijke weergave van hun onderwerp krijgen.

Met één enkele CR123A-batterij aan de achterzijde van de verrekijker bieden de Canon 8X20 IS en Canon 10X20 IS tot 12 uur beeldstabilisatie. Met een druk op de knop wordt deze beeldstabilisatiefunctie gedurende vijf minuten geactiveerd – ideaal voor mensen die lange trektochten maken of geduldig dieren in het wild willen observeren.
Canon ontwikkelt optica die alleen wordt gebruikt om dieren in het wild te observeren en daarvan te genieten.

De Canon 8X20 IS (verkoopprijs € 529,99 incl. BTW) en Canon 10X20 IS (verkoopprijs € 589,99 incl. BTW) zijn vanaf 7 november 2019 verkrijgbaar in Canon’s webshop en via officiële Canon-dealers

Het bericht Canon introduceert twee nieuwe verrekijkers verscheen eerst op Productnieuws.nl.