Snel en handig oppervlaktetemperaturen meten

Houd de temperatuur steeds in het oog: met de Bosch UniversalTemp kunnen gebruikers snel, gemakkelijk en handig oppervlaktetemperaturen meten. Het gereedschap bepaalt de temperatuur tussen -30 en +500 °C via infraroodmeting.

Het meetbereik van dit gereedschap is een van de grootste op de markt. Zo zijn er tal van toepassingen: de UniversalTemp kan klassieke taken aan, zoals het controleren van verwarmingstoestellen op een consistente warmteafgifte en het detecteren van energieverlies door onvoldoende isolatie. Maar hij kan net zo goed testen of de stenen vloer in de pizzaoven op temperatuur is om de perfecte pizza te bakken.

Met de UniversalTemp kunt u energie besparen én dit toestel is snel gebruiksklaar. Hij onderscheidt zich van de concurrenten dankzij de drie meetmodi, een voor elke materiaalsoort. Deze modi houden rekening met de emissiviteit – de warmteafgifte – van het oppervlak tijdens de infraroodmeting. Zo kunt u de oppervlaktetemperatuur van verschillende materialen, zoals beton, graniet, laminaat, zand, kurk, porselein en glas nauwkeuriger bepalen.

De gebruiker kan de juiste modus selecteren aan de hand van het meegeleverde materiaaloverzicht.  Ongeacht welk oppervlaktype u meet: de UniversalTemp is klein en licht! Hij ligt bovendien goed in de hand dankzij de smalle pistoolgreep met softgrip.

Gebruiksvriendelijk, snel resultaat
De meetresultaten verschijnen in het wit op het verlichte display met zwarte achtergrond, zodat ze goed leesbaar zijn. Op het display staan zowel de huidige als de vorige meetwaarden. Bovendien kan de gebruiker zien of er een meting bezig is. Hij kan ook de accustatus controleren en checken welke modus actief is.

Om een meting uit te voeren, kiest de gebruiker de juiste modus met een eenvoudige druk op de knop. Hij houdt het gereedschap loodrecht op het oppervlak en start de meting met de handige activeringsschakelaar. Met de schakelaar ingedrukt, meet het gereedschap continu de oppervlaktetemperatuur met een infraroodstraal. De waarde verschijnt op het display. Zo kan de
gebruiker de minimum- en maximumwaarde van een oppervlak bepalen, bijvoorbeeld om koudebruggen te detecteren en om verwarmingstoestellen te controleren op een consistente warmteafgifte.

De UniversalTemp is online verkrijgbaar en in de doe-het-zelf zaak. Adviesverkoopprijs: € 49,95

Het bericht Snel en handig oppervlaktetemperaturen meten verscheen eerst op Productnieuws.nl.