Eenvoudig zagen in huis en tuin voor uiteenlopende klussen

Eenvoudig zagen in huis en tuin voor uiteenlopende klussen: nieuwe ‘NanoBlade’ tafelzaag van Bosch voor doe-het-zelvers

 AdvancedTableCut 52: lichte en compacte tafelzaag met trekfunctie
 ‘NanoBlade’ technologie: vrijwel trillingsvrij zagen voor doe-het-zelvers
 Precisiezagen: draaiende microketting maakt het werk gemakkelijk

De ‘NanoBlade’ zaagbladtechnologie staat voor vrijwel trillingsvrij eenvoudig en precies zagen. Bosch volgt consequent deze technologie verder op en voegt een nieuwe tool toe aan zijn bestaande assortiment van zaagmachines: de AdvancedTableCut 52 met snoer, een zeer compacte tafelzaag van 550 watt. Dit betekent dat doe-het-zelvers voor bijna elk klus kunnen kiezen uit maar liefst vijf ‘NanoBlade’ zaagmachines. Het voordeel van de ‘NanoBlade’ zaag-bladtechnologie is dat de kettingschakels van het zaagblad met draaiende microketting slechts vier millimeter groot zijn. Dit betekent dat de slagbeweging die kenmerkend is bij decoupeer- en reciprozagen – met hoge trillingen en een slippend zaagblad als gevolg – niet meer nodig is. Doe-het-zelvers kunnen dus met veel gemak en precisie te werk gaan.

AdvancedTableCut 52: eenvoudig transport, gecontroleerd zagen Met een gewicht van slechts 8,5 kilo en een bijzonder plat ontwerp is de AdvancedTableCut 52 een van de lichtste en meest compacte DIY-tafelzagen op de markt. Dit voordeel in termen van gewicht en compactheid is te danken aan de ‘NanoBlade’ zaagbladtechnologie, die minder ruimte vereist. Een ander voordeel van het zaagblad is dat het bijzonder eenvoudig te vervangen is, zonder dat u er extra gereedschap voor nodig hebt: open gewoon de sluiting van de zaagbladhouder en verwijder het zaagblad. Plaats het nieuwe zaagblad, sluit de afdekking en de zaag is weer klaar voor gebruik.
De AdvancedTableCut 52 biedt een zaagdiepte van 52 millimeter en is geschikt voor alle gangbare zaagklussen: zoals laminaatplanken of panlatten op maat snijden of gemakkelijk horizontale en verticale versteksnedes maken voor wandbekleding, plinten en fotolijsten.

Om doe-het-zelvers extra controle te geven tijdens het zagen is de AdvancedTableCut 52 naast de duwfunctie ook voorzien van een trekfunctie: het zaagblad wordt eenvoudig door het werkstuk getrokken, met de handen op een veilige afstand. De tafelzaagaccessoires bevatten ook een geleiderail voor het zagen van lange werkstukken, evenals een extra blok om ze veilig te kunnen plaatsen, een universele geleider voor hoekzaagsnedes en een duwstok. Aan de duwstang kan een schroefopener worden bevestigd, waarmee de vleugelschroeven van het gereedschap eenvoudig kunnen worden vastgedraaid en losgemaakt. Alle accessoires en het snoer kunnen op het gereedschap worden opgeborgen voor eenvoudig transport. Een geïntegreerde lade biedt ruimte voor extra zaagbladen. Bovendien is de AdvancedTableCut 52 compatibel met de Bosch PTA 2400-zaagstandaard en met stofafzuiging door middel van een universele adapter uit het accessoireaanbod. Hierdoor kunt u op een gezondere en meer comfortabele manier klussen.

Het bericht Eenvoudig zagen in huis en tuin voor uiteenlopende klussen verscheen eerst op Productnieuws.nl.