Oma’s Soep gaat landelijk!

Bij Oma’s Soep maken ouderen en jongeren verse soepen van overgebleven groenten. De jongeren houden de ouderen gezelschap en helpen de soeprecepten van de ouderen tot leven komen. Vanaf november is Oma’s Soep nu landelijk actief. Wekelijks maken wij nu 200 ouderen blij in Amsterdam, Groningen, Rotterdam en Utrecht. Tijdens deze kookdagen zijn gezelligheid en structureel contact het belangrijkste. Zo gaat Oma’s Soep eenzaamheid en voedselverspilling tegen. De heerlijke soepen worden vervolgens verkocht aan horeca en bedrijven. De omzet wordt gebruikt om de kookdagen uit te breiden en te financieren.

Het ontstaan
Het idee van Oma’s Soep is twee jaar geleden ontstaan. Samen met jeugdvriend Robert bedacht Max Kranendijk in de kroeg dat het gezellig zou kunnen zijn om ouderen en studenten samen te brengen, door middel van soep. Het idee werd in gang gezet in heel Amsterdam. De ouderen waren enthousiast. ‘Dankzij Oma’s Soep voel ik mij weer jong’, zegt oma Carla. Oma Loekie: ‘De knappe jongemannen zijn ook nog constant met mij aan het flirten’.

Uitbreiding door Nederland
Het succes groeide, Max zocht versterking en vond die bij zijn voetbalteamgenoot Martijn Canters. Samen runnen zij nu Oma’s Soep, dat per november 2019 actief in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Groningen. Ook zijn de soepen, gedurende een testperiode, vanaf 1 oktober te koop bij 150 Sparfilialen en vanaf 11 november bij 90 Albert Heijn-filialen. Bij succes mag Oma’s Soep in de supermarkt blijven en kan Oma’s Soep straks door heel Nederland ouderen gelukkig maken. Het doel is om zo snel mogelijk landelijk duizenden ouderen per week te kunnen helpen. Om dit te realiseren, is het essentieel dat Oma’s Soep bekend wordt door heel Nederland.

Het bericht Oma’s Soep gaat landelijk! verscheen eerst op Productnieuws.nl.