Jij kunt een steentje bijdragen aan een groenere wereld!

Mobilane heeft verschillende groene producten die voor iedere consument beschikbaar zijn. Zo is dus heel gemakkelijk om je tuin, je huis én de wereld te vergroenen! Waar lang niet iedereen aan denkt is het plaatsen van sedum op platte daken. Daarom lichten we dit product graag uit.

Ooit gehoord van sedum? Dit zijn hele handige en stevige vetplantje en kan geplaatst worden op platte daken. Sedum geeft een lichte kleur en geeft een mooie uitstraling, of dat nu bij een rijtjeswoning, bij appartementen of op een bushokje is! Wel handig als er een plat dak is of een lichte helling in het dak. (In Utrecht is er echt een test gestart met groene daken op bushokjes met een erg positief resultaat!)
sedumdakbedekking3

Waarom een sedumdak?
Naast het feit dat groen ons welzijn verbeterd (volgens meerdere onderzoeken), is een groen dak erg goed voor het milieu, aangezien het CO2 opneemt en omdat het fijnstof opneemt. Ook isoleert het en zorgt het voor zuivering van regenwater. Willen we niet allemaal bijdragen aan de biodiversiteit? Niet iedereen weet hoe, of je twijfelt of jouw kleine bijdrage wel het verschil maakt; hier is het antwoord! Zorg zelf voor meer groen, bijvoorbeeld met sedum dakbedekking voor een plat dak!

Gemak
Een bijkomend voordeel is hoe gemakkelijk het te plaatsen is. De dakcassetten worden namelijk kant en klaar geleverd en worden zo in elkaar geklikt! Je bent echt zo klaar! Je moet alleen even bij het dak kunnen. De randen worden nog even opgevuld met grind, zodat de cassettes niet kunnen opwaaien. En heb je problemen met het rioleringssysteem bij een heftige regenbui? Dan heb je die problemen meteen voorkomen, aangezien je het systeem ontlast met de sedumdakbedekking. Dat scheelt dus werk!
mobilaine-sedumdakbedekking2

Deze plantjes zijn zo sterk dat je ze zelf geen water hoeft te geven. Is er nu echt een aantal weken achter elkaar geen regen, dan is wat bewatering wel prettig. Ook dat is geen probleem voor deze sterke plantjes, want je er ook nog op kunt lopen!

Het bericht Jij kunt een steentje bijdragen aan een groenere wereld! verscheen eerst op Productnieuws.nl.