Klimaatvriendelijke braadworst ruikt, smaakt en wordt bereid als vlees

Goed nieuws voor barbecue liefhebbers die hebben besloten vlees te minderen of helemaal geen vlees eten: vanaf maart 2020 kunnen ze in Nederland voor het eerst veganistische worsten op de grill leggen die niet van vlees te onderscheiden zijn. De plantaardige Garden Gourmet Incredible Sausage ligt vanaf maart in de winkels. Het bijzondere: de veganistische innovatie ruikt en smaakt als een worst gemaakt van vlees, en kan op dezelfde manier en met dezelfde ervaring op de barbecue worden bereid. Tegelijkertijd is de 100% plantaardige worst beter voor het milieu. De Europese introductie wordt gelanceerd in samenwerking met Weber-Stephen, waarin ideeën voor veganistische barbecues centraal staan.

De veganistische worst heeft een positieve milieu- en voedingsbalans: de worst op basis van soja is goed voor 90 procent minder CO2, 90 procent minder water en 80 procent minder landverbruik dan een worst gemaakt van varkensvlees. Het bevat ook 40 procent minder vet en geen cholesterol, en is tegelijkertijd een bron van vezels.

Het bericht Klimaatvriendelijke braadworst ruikt, smaakt en wordt bereid als vlees verscheen eerst op Productnieuws.nl.