Nooit meer liegen?

Eerlijkheid als kracht
Een leven zonder leugens
Liegen tegen jezelf en liegen tegen anderen
Van grote leugens tot leugentjes om bestwil

We willen altijd de waarheid horen, toch? We eisen het zelfs van elkaar. We leren onze kinderen dat ze nooit mogen liegen en scheiden van onze partner als hij of zij dat wel doet. We keuren politici die liegen af en zijn zwaar gekwetst als blijkt dat onze vrienden tegen ons hebben gelogen. Maar hoe eerlijk zijn we eigenlijk zelf als we kritisch durven te kijken?

Soms delen we informatie liever niet. Omdat het te persoonlijk of te pijnlijk is, of omdat je de ander niet wilt kwetsen. En we willen zó graag sympathiek en aardig gevonden worden. Dit gebeurt zo regelmatig dat we het vaak niet eens meer doorhebben. Maar wat gebeurt er als we kritisch naar onszelf kijken en we het wél doorhebben? Als we eens écht goed kijken waarom we er in een bepaalde situatie voor kiezen om eerlijk te zijn of om een leugen te vertellen? Wat zien we als we ons leven door de lens van eerlijkheid bekijken?

In haar boek NOOIT MEER LIEGEN? beschrijft journalist Judi Ketteler haar zoektocht naar eerlijkheid in een wereld vol leugens. In de knoop met haar eigen huwelijkse ontrouw startte Judi met het bijhouden van een eerlijkheidsdagboek waarover ze het veelgelezen New York Times-artikel ‘How Honesty Could Make You Happier’ schreef. Dit resulteerde uiteindelijk in het schrijven van haar boek NOOIT MEER LIEGEN?.

In haar persoonlijke, met wetenschap onderbouwde, onderzoek laat zij je de gedachten en gevoelens zien die opkomen wanneer je durft te kijken naar hoe eerlijk je zelf bent in je leven.

Wat als we onszelf niet meer voor de gek houden en eerlijk durven te zijn tegen onszelf? Wat als we stoppen met leugentjes om bestwil en de ander eerlijk vertellen hoe we iets zien? Wat als ons niet meer zo druk maken over hoe anderen ons zien en we onszelf laten zien zoals we zijn?

Van groot bedrog tot leugentjes om bestwil en liegen tegen jezelf: Judi Ketteler zet je aan het denken over je eigen relatie met eerlijkheid.

Een onderzoek naar de waarde en rol van eerlijkheid in sociale situaties, werk, vriendschappen, relaties, ouderschap én tegen jezelf.

Nooit meer liegen? verschijnt 2 juni 2020.
Prijs: €20,99 |  Pagina’s: ca. 288 | ISBN: 978 94 005 1220 7
Oorspronkelijke titel: Would I Lie to You?

Het bericht Nooit meer liegen? verscheen eerst op Productnieuws.nl.